Panasonic DB25, nie nagrywałem dotychczas DB50. Płyty nagrywane w listopadzie 2013 roku obie nadrukowane i pociągnięte lakierem MediaRange, czyli wszystko, jak przy Verbatimie. Koperta papierowa, test po malowaniu i lakierowaniu:
i dzisiaj:
I drugi zestaw. Ta płyta była przechowywana w kopercie PCV, jak w tym artykule o problemach z czystymi płytami:
i dzisiaj:
Jitter niższy w obu przypadkach, LDC do góry, ale po po takim czasie to wartości bez znaczenia. Wniosek. Chytry traci dwa razy. Zaoszczędziłem na tych stu paru nagranych Verbatimach z 300 złotych, a wygląda, że wszystko wyląduje w koszu

. Nie sądzę, żeby Panasonic DB50 podlegał innym procesom, niż jego mniejszy brat, więc wybór jest już jasny.
Cytat:
Napisany przez errmas
To jest fakt empiryczny, reakcje z papierem i PVC.
club.myce.com/f33/warning-dona-t-stack-blank-bd-r-dl-discs-sleeves-337846/
W przypadku verbatimow to nie jest proces nieodwracalny.
Wystarczy miec opalarke na gorące powietrze 1500Watt i z odleglosci 10-7cm rownomiernie ogrzac plyte od strony aktywnej ("hardcoating"), od 2 do 3 minut.
Po uplywie 24 godzin, skan plyty bardzo znaczaco sie poprawi. Jezeli zachodzi potrzeba, to nalezy powtarzać ten zabieg ponownie.
|
To na poważnie z tą opalarką? Taka maszynka potrafi zrobić trwałą ondulację

, nie starczy suszarka do włosów na drugim biegu? Jaka temperatura takiego zabiegu? Spróbuję, bo i tak nic nie mam do stracenia.
Czary2mary, jako znawca tematu; istnieje możliwość, że kupowane w Japonii płyty pochodzą z odrzutów poprodukcyjnych, drugi gatunek? Kupiłem w sumie koło stu tych płyt. Mimo zapewnień sprzedawcy, pudełko było opakowane w przezroczystą folię, a nie jak na zdjęciach, oryginalne opakowanie Verbatima. Ale skoro paliły się dobrze, nie wnikałem w temat.
Dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.