Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.06.2016, 11:08   #774
groh.v
Bywalec

Data rejestracji: 20.08.2004
groh.v zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Do mnie z JPN Verbatim BD-R DL 50GB x4 \ x6 dociera ZAWSZE fabrycznie pakowany....
Tak jak pisałem problemem może być nośnik " czwórka" Verbatim MID:VERBATIMd \ podejrzanie szybko znikła z rynku... być może jakieś wady konstrukcyjne\ technologiczne\wykonawcze wyszły w praniu i trafiłeś na jakąs felerną partię ... lub tak jak piszesz ktoś sprzedał Tobie "wysypisko" .....
Ja bardzo mało tych MID:VERBATIMd nagrałem...trudno mi coś więcej powiedzieć tym bardziej wszystkie chyba działają do dziś u mnie i u ludzi...przynajmniej nie miałem\mam żadnych info o problemach z nimi...

Załącznik 78952

Załącznik 78953

Załącznik 78954

Załącznik 78955
Jeżeli tak wygląda oryginał, to mam to samo. Pytam, bo sprzedawca opatruje aukcję na Ebayu takim zdjęciem:

Trochę płyty już w życiu kupiłem i zawsze na cake była taka folia producenta. Były kiedyś w sprzedaży DVD Verbatima w zwykłej folii - pakowane bodajże po 100 sztuk, bez szpindla, ale ktoś właśnie na cdrinfo pisał, że płyty mogą pochodzić z indyjskich fabryk i nie są najlepszej jakości, więc unikałem takowych.

Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
[B]...wyczyścić alkoholem izopropylowym czy utlenić podgrzewając ....
Rozcieńczyć ten izopropanol? Nawet swoich płyt winylowych, które są czystym kawałkiem PCW, nie traktuję czystym . Dziękuję. Pozdrawiam.
groh.v jest offline   Odpowiedz cytując ten post