Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.06.2016, 11:43   #8
Zebir
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.02.2011
Zebir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
XFCE kompletnie mi się nie podoba.
A ja je pokochałem. Tak, domyślny wygląd wygląda paskudnie, ale można ustawić wszystko wedle własnych potrzeb, bo to środowisko całkowicie modularne. Możesz sobie ustawić pasek gdzie chcesz, ile chcesz, jak chcesz. Możesz sobie wgrać manadzer plików jaki chcesz, chociażby kombajn Dolphin z KDE mający wszystkiego czego byś sobie wymarzył. ( mi akurat wystarcza domyślny thunar + catfish do szybkiego wyszukiwania plików)

No i koniec końców mam wygląd bardzo podobny do twojego z tym, że jeszcze bardziej dostosowany do moich potrzeb, co na zwykłym Cinnamonie jest niemożliwe. (chociażby na panelu w prawym dolnym ikonka "Show Desktop" rodem z windowsa 7. )

Cytat:
A tak swoją drogą to właśnie na Ubuntu, tak od wersji 8 ciągle miałem z czymś jakieś problemy, później po zniechęceniu wróciłem i ponownie cyrk.
Przecież mint to ubuntu, jesteś pewien, że miałeś tak samo wersję LTS 14.04? Chyba, że miałeś jakieś niestabilne środowisko graficzne i/lub niestabilnego window managera (compiz, nienawidzę kompiza) , bo z mojego doświadczenia GNOME i MATE crashują raz w ciągu dnia to najmarniej. Z kolei przy Kubuntu i Xubuntu nie miałem żadnych problemów i to są drystrybucje, które zazwyczaj polecam nowicjuszom. ( jeśli tych dystrybucji nie proóbowałeś to naprawdę spróbuj i nie wrócisz do minta, zapewniam cię )

Cytat:
wręcz nienawidzę dystrybucji orientowanych na klepanie w terminalu, zostawiam to administratorom sieci
To tak samo jak nauka bezwzrokowego pisania na klawiaturze, z początku jest cięzko jak cholera, a pózniej juz sobie nie wyobrazasz sobie bez tego korzystania z komputera Ale to kocham właśnie w linuxie, że masz całkowity wybór i możesz mieć i Gui i terminala jednocześnie, bo w zależności od aplkacji niektóre rzeczy robi się szybciej tu lub tam.

Ostatnio zmieniany przez Zebir : 19.06.2016 o godz. 11:45
Zebir jest offline   Odpowiedz cytując ten post