|
Puste foldery
Witam! Mam taki oto problemik. Często w pracy zapisuję dane na płytkę sformatowaną w UDF. Używam programu do zapisu pakietowego DirectCD. W domu natomiast używam InCD, który bez problemu montuje płytkę przyniesioną z pracy ale niestety wszystkie zapisane foldery komp widzi jako puste. Sytuacja odwrotna nie zachodzi, tzn. jeżeli coś zapiszę w domu za pomocą InCD to w pracy bez problemu mogę to odczytać DirectCD. Przypuszczam, że sprawa tkwi w niezgodności wersji formatu UDF, jakiej używają oba programy, ale z kolei gdyby tak było naprawdę to raczej DirectCD, jako program starszy, nie czytałby plików zapisanych przez InCD w jakiejś nowszej wersji formatu UDF. InCD jako program nowszy nie powinien mieć z kolei problemów z odczytem starszych wersji UDF. Sam już nie wiem:-) Co to może oznaczać? DirectCD v. 5.0 w pracy zainstalowany jest pod WinNT a mój InCD v. 3.5.24 pod WinXP. Taki sam objaw mają koledzy używający w domu InCD - też nie widzi on zawartości folderów na płytce - są one puste. Gdy w domu zainstalowałem DirectCD dane przyniesione z pracy czytane były bez problemów. A więc nie jest to kwestia nagrywarek tylko softu.
|