Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.06.2016, 07:54   #1144
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie wiem czy to przypadek ale na laptopie programem ashampoo burning studio free przez adapter usb wypaliło się chyba nieźle.
No i tak jak pisałem mimo prędkości x4 paliło się zaledwie 22 minuty a nie 60 jak w przypadku nero i większej prędkości.
Test robiłem na stacjonarnym starszym kompie z abitem gdy ihbs112-115 był podłączony pod sata.
Można chyba taki wynik uznać za niezły ?

Hp x4 palony na ihbs112-115 podłączony adapterem usb do laptopa toshiba

LiteOn iHBS 112/212/312-disc_quality_28-czerwca-2016.png

Teraz już sam nie wiem w czym jest problem.Nie wierzę żeby dwa stacjonarne kompy miały ten sam problem i to zarówno przez sata jak i adapter usb.
Wydaje się że albo problemem jest wersja nero której używałem na obu kompach albo wypalałem z za dużą prędkością bo HP x6 a to dla niej max a verbatima x8 bo nero dawał do wyboru nawet x10 ale na płycie jest napisane x6.
Ciekawe jest też to że pomimo palenia dokładnie tych samych plików gdy robiłem to nero to opti podał że płyta ma 22,56 gb a gdy ashampoo to opti podaje że płyta ma 21,28 gb.
Nero o którym mowa to wersja 9 i podobnie jak wersja 7 już wcześniej budziła moje wątpliwości bo na pionku bdr207 mogłem każda płytę wypalać tylko x1.
Inne programy dawały możliwość innych prędkości ale używałem nero bo myślałem że jest najlepszy.
Możliwe więc że wersje 7 i 9 są za stare do tych napędów a wyniki testów płyt palonych przez ostatnie lata na pionku bdr207 tak słabe bo pionek palił je zawsze x1 i możliwe że dlatego jest tyle błędów.

Dziś potestuje dalej najpierw próbując wypalić hp x4 na tym nero a później kolejną już na ashampoo ale nie na laptopie tylko stacjonarce.
Który program poza nero polecacie ? Mam tu na myśli darmowy.

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 28.06.2016 o godz. 08:17
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post