Dyskusja: Dyskusje rowerowe
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.08.2016, 23:28   #1132
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
A myślisz, że ja swój za ile kupiłem? Wydawania 120zł na kawałek blaszki do mierzenia rozciągnięcia łańcucha to głupota. No ale to twoje pieniądze

Co do spinki. Mam od Connex. Zapłaciłem ok 12zł za jedną (mam w sumie trzy sztuki). W ciągu 1.5 roku przejechałem już coś koło 5 000 km i NIGDY nie miałem z nią problemów.
Teraz rozpinam łańcuch, wkładam do słoika i wlewam benzynę ekstrakcyjną. Delikatny shake i za chwilę mam czysty łańcuch. Potem tylko smar i gotowe.
Mój przymiar 120 zł nie kosztował - ale byłeś blisko bo tylko 60 zł... no ale cuż...

Wszystko zależy od terenu jazdy - jeździsz głownie po szosie to spinka może się sprawdzać... A co w przypadku jazdy po trudniejszym terenie... jak lasy?

W moim przypadku 70% jazdy to właśnie drogi nieutwardzone, lasy i inny trudny teren... a tylko 30% szosa...

Do MTB w każdym razie nie jest spinka zalecana... tak samo jak częste rozpinanie łańcucha... zmiesza to jego żywotność