Dyskusja: Dyskusje rowerowe
Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.08.2016, 11:18   #1133
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Mój przymiar 120 zł nie kosztował - ale byłeś blisko bo tylko 60 zł... no ale cuż...
Mój jednak nie kosztował 10zł tylko 8zł z kawałkiem
Cytat:
Wszystko zależy od terenu jazdy - jeździsz głownie po szosie to spinka może się sprawdzać... A co w przypadku jazdy po trudniejszym terenie... jak lasy?
W tamtym roku pojechałem do Zakopanego, w tym roku objechałem Polskę gdzie takich dróg miałem ok 100km z tego co pamiętam.Weź pod uwagę też to że miałem na bagażniku ok 22-23kg. Niektóre podjazdy w okolicy południa polski robiłem nawet w 2.5h!

Cytat:
W moim przypadku 70% jazdy to właśnie drogi nieutwardzone, lasy i inny trudny teren... a tylko 30% szosa...

Do MTB w każdym razie nie jest spinka zalecana... tak samo jak częste rozpinanie łańcucha... zmiesza to jego żywotność
Nie obraź się ale nie porównuj jazdy po lesie do półprofesjonalnego MTB, to kpina...
Spinka może mieć znaczenie przy bardzo agresywnym XC czy DH ale do jazdy po lesie dla frajdy nie ma to żadnego znaczenia.