Cytat:
Może i spinka znaczenia nie ma - ale zalecana również nie jest... a skoro nie jest zalecana - to po co ją montować?
|
Spinkę montuje się aby było szybciej i łatwiej zadbać o łańcuch. W większości zastosowań (wliczam twoje) nie poczujesz różnicy między spinką a jej brakiem.
Cytat:
Dla mnie jazda ma być przyjemnością - a nie sportem ekstremalnym... lub maratonem. Co nie zmienia faktu, że raz na jakiś czas wziąć udział w maratonie fajna sprawa...
|
Na tym rowerku to się co najwyżej możesz zabić. Do profesjonalnej jazdy potrzebna jest pewna rama a takiej nie kupisz za 2-3 tys.
Cytat:
XC i DH to nie ten segment... do tego nie na taki rower jak ja mam... mój się nadaje na las... ale nie na jakieś ekstremalną jazdę.
|
Chyba nie do końca zrozumiałeś ten fragment o DH i XC... Przeczytaj go jeszcze raz.
Cytat:
Co do samego ustrojstwa do czyszczenia łańcucha. To jednak świetna sprawa. Bez rozpinania łańcuch czysty... urządzenie wielokrotnego użytku. Za tą cenę można śmiało polecić.
|
Uwierz mi że zdjęcie łańcucha i wrzucenie go do benzyny da jeszcze lepszy efekt w krótszym czasie.
Tak czy inaczej zakup dla mnie osobiście bez sensu bo szmatka i benzyna ekstrakcyjna by starczyła.