Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.08.2016, 08:43   #729
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Tak, a w jakim? Firefox zbiera dane z klawiatury? Podsłuchuje? Firefox nie szpieguje tylko zbiera jedynie dane telemetryczne - i po pierwsze można je zablokować, a po drugie po aktualizacji nie zamieniają się na opt on.
W jakim? Nawet DOS zapamiętywał wpisywany tekst. Wystarczy uruchomić CMD i po wpisaniu komendy ponowić wpis strzałką w górę. Także czas się bać, te dane pewnie kradnie M$

Niestety idąc Twoim tokiem rozumowania nie masz pewności co Firefox z nimi robi, może rozsyła w świat? Skąd wiesz, że wyłączenie coś daje? Długo walczyłem aby wyłączyć przekazywanie geolokalizacji, niby wszystko było wyłączone a na stronach byłem pięknie lokalizowany. Więc rozumiesz ...

I nie rozpowiadaj, że po aktualizacjach opcje zmieniają się na "on" bo to nieprawda, już o tym pisało kilka osób. Może kiedyś tak było, nie wiem, teraz tak nie jest.

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Ale ja chce podłączać do sieci. I co teraz z tym porównaniem? Jakiejś choroby dostali wszyscy na punkcie tego bezpieczeństwa... Nieaktualizowany Windows jest niewiele bardziej niebezpieczny od aktualizowanego. Oczywiście w domu sobie tak możemy i ja cały cały czas o domu mówię. Podstawowe bariery to przeglądarka z blokadami i rozum bo na MS nie można liczyć. Żeby te aktualizacje to chociaż wyglądały jak na Linuksie, ale nie, jak widzę ten wiszący godzinami ekran to kur*y dostaję (nie, nie na swoim komputerze).
Nic z tym porównaniem. Będąc podłączonym do sieci nigdy nie będziesz w pełni bezpieczny. Żaden Windows Ci tego też nie zagwarantuje, od zawsze tak było. Czy to 7, 8 czy 10.

Ostatnio zmieniany przez Arepo : 28.08.2016 o godz. 09:02
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post