Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.04.2003, 16:26   #10
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
moje przygody z wyciszaniem wygladaja nastepujaco

sprzet - celinka 333@375 metoda wyciszenia - wypiecie zasilania od wiatraczka na procku skotki - mizerne nadal wiatrak w zasilaczu daje "popis" swojego wycia
sprzet - Atlon 1.4ghz metoda wyciszenia - kilo miedzi na procesorze + wiatrak7000br/min + fan mate rezultat - po zpowolnieniu do 1.2ghz i zmniejszeniu napiecia o 0.1 moglem go (wiatrak) zapuscic na 3000 obr (nizej sie nie da ) temperatura procka "w normie" czyli windows 70 celcjuszy gry 75-80 celcjuszy (wiem ze to duzo ale proc pracowal juz bardzo dlugo w wiekszych temperaturach )
inne uwagi - posiadam jeszcze w obudowie jeden wiatrak (3000obr) ktory wylaczylem z powodu halasu (ech ten slaski kurz ); z powodu tegoz samego kurzu wiatrak od zasilacza w pol-roczej obudowie Foxcon zaczyna juz dawac o sobie znac
wniosek nasowa mi sie jeden - mieszkasz na slasku nieuzywaj wiatrakow lub czysc je co rano (tak jak inne meble telewizory, radia itp)

Cytat:
(...)
Jezeli kogos interesuje dobry sklep z czesciami do modyfikacji lub chlodzenia komputera. Mam na mysli taki ktory ma wiele rzeczy nie tylko na stronie (jak 4Max z Katowic)(...)
a zebys wiedzial poza colerami na procki i fanmatami reszta oferty jest "wirtualna"