Dyskusja: [Muzeum] Ricoh MP5240A 2003r.
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.09.2016, 04:32   #2
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez skyrider Podgląd Wiadomości
Jest tam jeszcze informacja na jednym ze zdjęć po rozpakowaniu flashera, aby odinstalować na czas aktualizacji sterowniki chipsetu od Intela (ultra ATA storage driver).

Supported Chipsets
The Intel Ultra ATA Storage Driver supports the following Intel chipsets:

Intel 810 Chipset
Intel 810E Chipset
Intel 810E2 Chipset
Intel 815 Chipset
Intel 815E Chipset
Intel 815EP Chipset
Intel 815P Chipset
Intel 820 Chipset
Intel 820E Chipset
Intel 840 Chipset
Intel 850 Chipset

Wnioskuję, że na takim chipsecie, ale bez sterownika intela napęd będzie poprawnie wykrywany przez flasher. Każą też uruchamiać flashera z dyskietki i odłączyć wszystkie inne urządzenia ATAPI.

z innej beczki:

Jest do wzięcia MP5240A rev. AC (OEM z Della/HP?)
http://allegro.pl/nagrywarka-dvd-ric...494715967.html

oraz MP7200A (uszkodzony)
http://allegro.pl/naped-ricoh-mp-720...507888101.html
Z demontażem sterów od chipsetu Intela już próbowałem ... Chipset w kompie Intel 820 , z dyskietki też był odpalany flasher..... odłączone wszystkie urządzenia ATA....
ale wynik bez zmian ....

Mam gdzieś jeszcze starszego kompa XP - ale nie pamiętam jaki ma hardware ale chyba chipset jeszcze starszy...może kiedyś przy okazji przetestuję tego upartego Ricoh na nim .....
Na razie mam w planie nagranie czegoś na nim..strasznie mnie ciekawi jak on sobie dziś poradzi ....na dużo szybszym sprzęcie..

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post