Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.10.2016, 23:47   #1
Y2J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.02.2013
Y2J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pamięć USB dla PS2

Ostatnio odkopałem i zawiozłem dziewczynie swoje PS2 Slim (zima idzie ), ale przydałaby mi się jeszcze dodatkowa pamięć USB.

Przeglądam różne modele i nie jestem w stanie się zdecydować. Nigdy wcześniej się nad tym nie zastanawiałem, ale czy model PenDrive'a ma znaczenie w przypadku PS2?

Chodzi o:

- uruchamianie SNES-Station + Crash Team Racing przy pomocy POPStarter'a (gry w obu przypadkach na USB)
- odtwarzanie filmów przez USB na TV

Do tej pory używałem dwóch modeli:

- GOODRAM GoodDrive Twister 8 GB (kupiony lata temu, z tym że na moim nie ma tego napisu na obudowie więc nie wiem nawet czy to naprawdę ten model)

https://mediamarkt.pl/komputery-i-ta...twister-8-gb-1

- TOSHIBA HAYABUSA 8GB

https://mediamarkt.pl/komputery-i-ta...a-hayabusa-8gb

Jestem najbliższy kupna właśnie tego modelu, podoba mi się zatyczka i wygląd.

Pytania:

1) W przypadku Toshiby - szybkość odczytu [MB/s]: 17, szybkość zapisu [MB/s]: 6

Z tego co czytałem, nie są to najwyższe prędkości ale czy wystarczające dla PS2 / odtwarzania filmów na TV? Czas zapisu nie jest dla mnie aż takim problemem, ale czy prędkość odczytu jest wystarczająca?

2) Model o pojemności 16 GB (również 32 GB) jest niewiele droższy, czy pojemność ma jakieś znaczenie dla działania pamięci USB i np. czym mniejsza tym lepiej czy jest to bez różnicy?

3) Ostatnio przy użyciu pierwszego z wymienionych modeli (GoodRam) testowałem najnowszą betę POPStarter'a i filmiki w większości przycinały się (m.in. intro w Suikodenie II), Metal Gear Solid mocno zwalniał w czasie samej rozgrywki. PenDrive był oczywiście formatowany i defragmentowany. Czy przyczyną może być prędkość odczytu / zużycie pamięci USB czy to akurat normalne działanie w przypadku tego emulatora?

4) Jakich Wy używacie modeli?
Y2J jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online