Dyskusja: Gran Turismo 6
Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.10.2016, 19:23   #20
Iskander
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 12.10.2009
Iskander niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
@SMBA
Pobierania patchy nie można przerwać. Odpalasz grę, ta odpytuje serwer o XML, pobiera PKG, instaluje a Ty się patrzysz na czarny ekran z paskiem postępu. Przerywać można tylko materiały ze sklepu bo realizuje to inna funkcja systemu. Niemożna przerywać dlatego, że wówczas nadpisywane są pliki i/lub dodawane nowe. Gdyby było tak jak twierdzisz to gry by się zawieszały lub bugowały w trakcie działania. Rozwiązaniem byłoby gdyby pobierane łaty były najpierw rozpakowywane gdzieś na dysk, a dopiero przy następnym uruchomieniu gry przenoszone w miejsce docelowe.
I tak to chyba działa w tej grze. Piszę chyba, bo mam już OFW i nie mam jak tego sprawdzić. W GT6 można przerwać pobieranie i instalowanie, ponieważ pobierane jest oddzielnie 21 aktualizacji, czyli kolejnych wersji gry od najstarszej do najnowszej. Po uruchomieniu GT, gra wypakowuje chyba te pliki aktualizacji. Tak mi się wydaję, bo jak aktualizowałem 20 paczek naraz, to po długim czasie GT wyrzuciło błąd z brakiem pamięci bodajże. Dopiero pobierając po 4,5 aktualizacji, uruchamiając grę, żeby je przemieliła, udało mi się zaktualizować gierę do najnowszej wersji.

To tłumaczy dlaczego nie ma jednej, ogromnej aktualizacji do GT6, tylko 21 mniejszych.
Iskander jest offline   Odpowiedz cytując ten post