Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.11.2016, 23:16   #12
MrDragus
Data rejestracji: 28.10.2016
MrDragus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Smile

Wykonałem jeszcze jeden test i niestety TDK przy próbie nagrywania z prędkością 2x wysypał się w połowie,

a Verbatim nagrywany z prędkością 2x nie nadaje się do niczego (chociaż program power2go po weryfikacji pokazuje, że jest OK - a dane można odczytać w całości):

Samsung SE-506CB USB-chuck-2x.png

Natomiast Verbatim nagrywany z prędkością 4x wygląda trochę lepiej (niestety jest tylko kiepska końcówka ok od 22GB)

Samsung SE-506CB USB-chuck_br1-4x.png

Podsumowując powyższą analizę i wszystkie wątki z forum oraz idąc za radę użytkownika Arepo dla ważnych danych będę używać płyt droższych Panasonic (nie będę ryzykować ich utraty - już zamówione 10szt), a mniej istotne (np filmy, seriale - dane łatwe do odzyskania) będę nagrywać na Verbatim z prędkością 4x (ich cena około 2,3zł/szt) tylko po 22GB gdyż wtedy unikam błędów występujących w końcowych obszarach płyty i mam LDC poniżej 8

Jak nie zapomnę to jutro dodam wykresy płyt Verbatim z 22GB danych poprawnie nagranych z prędkością 4x.

Dodatkowo mam pytanie do użytkownika Arepo czy płyty Panasonic występują w wersji NIE do nadruku, bo szczerza mówiąc posiadane przeze mnie TDK i Verbatim z białym frontem mi nie odpowiadają (wole płytki z logo producenta jak to miało miejsce w większości płyt DVD, a BD-R ma natomiast z tego co widziałem w ogłoszeniach ponad 90% płyt tylko w wersji printable).
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Samsung SE-506CB USB-chuck-2x.png   Samsung SE-506CB USB-chuck_br1-4x.png  
MrDragus jest offline   Odpowiedz cytując ten post