Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)
Czy Dysan jest naprawdę mniej markowy od Emteca Nagrywam na CDRW, CDR Audio, CDR Universal, CDR black (all Dysan) - i bije on na głowę produkty Emteca (a szczególnie ten sh!t "Extra" ).
|
Zauważ, że w tym, co napisałem nie było ani słowa o jakości! Pisałem jedynie o "markowości" produktów - a to nie to samo! Chodziło mi tylko o to, że tzw. "markowe" płyty CD-RW-HS nie są "na wyrost" oznaczane jako 12x, choć niektóre nagrywarki mogą nagrać je z taką prędkością. Jednocześnie te same nagrywarki nie chcą nagrywać z prędkością 12x płyt oznaczonych jako 12x - i moim zdaniem to dobrze, jeśli potem ma się okazać, że to oznaczenie 12x rzeczywiście jest na wyrost i płyta ma błędy. A że jako 12x oznaczane są tylko płyty nieco mniej "markowych" czy zupełnie mało "markowych" producentów...? Może takie oznaczenie "na wyrost" właśnie świadczy o nich mniejszej "markowości"?
Pamiętaj, że "marka" to lęk przed wypuszczeniem bubla, reklamacjami, i ryzykiem utraty tejże "marki".
A co do "markowości" EMTEC-a i Dysana - no cóż, EMTEC to BASF, czyli dobrze ponad 100 lat tradycji w przemyśle chemicznym, i idąca za tym "marka".