Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.11.2016, 17:35   #15
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Jestem od samego początku związany z iPhone'ami (od wersji pierwszej, która teraz nazywana jest 2G), miałem potem 3G, 4, 5, obecnie 6. W międzyczasie zdarzało mi się posiadać kilka różnych słuchawek ze średniej półki z Androidem na stałe oraz miałem do czynienia z flagowcami typu Note 4, bo miał ktoś z domu itp.
Od zawsze twierdziłem, że w iPhonie zrobię to samo, ale szybciej i płynniej - po prostu nie uważałem, że iPhone jest "lepszy, bo tak, a Ciebie gnoju nie stać i japa", wręcz przeciwnie - dostrzegałem jakieś braki typu np. na chwilę obecną brak indukcyjnego ładowania czy średnia decyzja o pozbyciu się wejścia jack, brak szybkiego ładowania itp. Ale przekonywał mnie OS, szybkość działania i stabilność właśnie. Co miałem telefon (czy to z cyanogen modem czy stockowym ROMem) z Androidem zawsze jakaś aplikacja musiała zakończyć działanie, menu przylagować albo opcja, która mnie interesowała była ukryta w piątym podmenu innego menu...
I teraz najważniejsze - muszę szczerze przyznać, że powoli od generacji telefonów z bieżącego roku różnica w działaniu systemów zaczyna się zacierać, mam tu na myśli flagowe telefony Samsunga (Note 7, SGS 7 Edge) czy choćby rosnące w siłę Xiaomi ze swoimi mi5/s. Do tego stopnia zacząłem doceniać ewolucję Androida, że narzeczonej wymieniłem swojego iP5 na Mi5 i ona również twierdzi, że nie ma już większej różnicy (oczywiście kilka kłujących mnie drobnostek już znalazłem i to w podstawowych kwestiach).
Kolejną - po zacieraniu się różnić w działaniu systemów - bolączka Apple'a jest brak ewolucji designu. Mieli rewolucyjne pomysły, ale chyba po odejściu Steve'a zaczęli się gubić i nie zdziwię się, jeżeli za rok/dwa/trzy dojdzie do tego, że jakaś chińska marka przejmie pałeczkę i to ona będzie wyznaczała trendy (vide Mi Mix od Xiaomi).
Jeżeli dalej tak pójdzie to porzucę pomysł wymiany swojego iPhone'a na 7/7 Plus na rzecz flagowego urządzenia, które ukaże się w przyszłym roku i wiem, że zmiana nie będzie mnie bolała w żaden sposób, niestety.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post