Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.04.2003, 16:09   #6
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
koszt dla elektrowni to montaz dosc drogiego nodulatora na koncowce trafo i doprowadzenie tam lacza 'tradycyjnego' i zapewnienie koncowemu userowi mozliwosci rodzielenia sygnalu - czyli jakis modem czy cos

testy byly prowadzone w krakowie - wypadly calkiem calkiem - wyszly jednak solidne wady - pasmo emitowanych przez 'zasieciowana' siec elektryczna pokrywa sie z czescia pasm wojskowych - nie wiem co z tym zrobiono - wiem ze wojsko zwalnia te pasma na kozysc wysokich pasm typu 'gsm' - ale ile to potrwa -0 nikt nie wie
dochodza tez zaklocenia ze strony krotkofalowcow i innych radioamatorow ktorzy rowno sra#$#%^ na ograniczenia i sieja wszedzie gdzie tylko moga - a niestety siec 'z gniazdka' jest wrazliwa na zaklocenia (srednia predkosc byla polowe mniejsza od teoretycznej)

w wawie bedzie ta siecia rzadzil Stoen - na stronach tej firmy powinny byc jakeis ciekawe informacje

predkosc ma oscylowac wokol 256/256

co do oplat - to jakis rok temu czytalem ze firmy krakowskie proponowaly cennik wyjety z sufitu - czyli cos kolo 150 zeta za 700mb danych - jak wszyscy wiedza taniej jest dzwonic przez modem jak teraz wyglada taryfikator - nie mam bladego pojecia - ale musi byc atrakcyjny - bo neo+ jest BARDZO atrakcyjna oferta (jesli ktos potrzebuje szybkiego lacza)

musi byc atrakcyjna jeszcze z jednego powodu - dostepnosc neo+ jest i bedzie zawsze wieksza niz 'pradu z gniazdka' - nowa centrala telefoniczna z natury ma odp. sprzet, a ten modulator na centrali trzeba dopiero instalowac - a na mala ilosc useorw to si epo prostu nie oplaca