Cytat:
Napisany przez misiozol
Wymienisz na mlodszy 
|
Powiem Ci, że nie czerpię żadnej przyjemności z wydawania pieniędzy na samochód. To konieczny obecnie dla mnie wydatek konsumpcyjny. Te pieniądze nie zarabiają na siebie bezpośrednio, ale są mi potrzebne, żeby zarabiać. Gdybym chciał jeździć tym autem dla przyjemności - oczywiście, że chciałbym mieć jak najnowszy i jak najlepszy model i nie byłoby mi szczególnie żal wydanej kasy. Natomiast wiadomo jak jest z inwestycjami - o ile to możliwe chcemy wydać jak najmniej, bo wiemy że im więcej wydamy, tym gorszy bilans.
100x bardziej chciałbym za 2 lata wymienić chryslera, którym jeździ żona i którym wozimy dzieci, niż kupować nowsze auto żeby dojeżdżać 5 km do pracy i czasem pojechać służbowo, nawet dalej w Polskę. Dlatego podtrzymuję - jeżeli za pół roku okaże się, że te auto trzeba wymienić, to bez zastanowienia kupuję to samo co miałem - astrę dwójkę - w cenie ~5-6 k zł. A mam nadzieję, że to w ogóle nie będzie potrzebne
Cytat:
Napisany przez - Deckard -
Oj nie wiem czy nowe nie gniją jeszcze szybciej  Zawsze można oddać do blacharza lakiernika i odnowi i zabezpieczy budę na 4 lata
|
O to to