@misiozol:
Cytat:
z tego co widze to autor nie nagral zadnej plyty po za dvd-dl
|
wróć jeszcze raz do mojego przedostatniego post'a, nie tylko DVD DL, nagrałem też DVD+RW i CD-R, i z tym nie było żadnych problemów, kasowanie DVD+RW też działa..
dodatkowo przed chwilą wypaliłem DVD-R z danymi - żadnych problemów z zapisem i odczytem, ale akurat to niewiele zmienia, bo chodzi mi głównie o płyty DL
przykładam tak dużą wagę do płyt DL, bo to ze względu na nie kupiłem nową nagrywarkę
@czary2mary:
wygooglałem co to lead-in/out i nie potrafię rozpoznać na skopanej płycie takich obszarów, dodatkowo sprawdziłem czy programy diagnostyczne pokażą jakieś info o tej źle nagranej, skopanej płycie DL i nic..podały tylko, że "nie włożono dysku" (nie wiem czy to normalne, ale jak próbowałem uruchomić te programy z konta użytkownika o ograniczonych uprawnieniach to wyrzucały komunikat "nie wykryto napędu")
poniżej zamieszczam screen'y z programów diagnostycznych OptiDriveControl i Nero CD DVD Speed, dane czystej płyty tej felernej DVD+R DL i w załączniku czystej DVD-R.
zobaczę jeszcze czy wypali DL najnowszym cdburnerxp, pod innym systemem, podłączona innym kablem