Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.01.2017, 01:14   #4
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Co nie zmienia faktu, że dziś niestety nie można do końca wierzyć instrukcjom obsługi. Często przy wymianie oleju jest podany interwał właśnie 15 kkm - a moim zdaniem to jednak za rzadko. Szczególnie, jeśli nie potrafi się jeździć, ale nawet potrafiąc to nie jest zbyt korzystne. 8 kkm to bardzo często, ale jeśli się jeździ dynamicznie, to trzeba na to wziąć poprawkę i skrócić moim zdaniem optymalny przedział 10-11 kkm.

Słyszałem o człowieku, który z jakichś - bliżej mi nieznanych - przyczyn w swoim nowiutkim oplu w benzynie stosował zmianę biegów przy nieco ponad 1000 RPM. Silnik nadawał się do remontu już przy pierwszej wizycie na przeglądzie okresowym Z kolei mama mojego znajomego zaczęła jeździć skodą superb w dieslu stosując pi razy drzwi ten sam trick (bo takiego fajnego auta nie można żyłować) i po kilku miesiącach widziałem, że ten samochód jak nie dymił, tak zaczął dymić. Ponoć już odbyła się wzmożona rodzinna debata mająca na celu interwencję i ratowanie auta

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post