Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)
Anyway dysan black to moim zdaniem the best plyty do audio (ale tylko jak nagrywam dla siebie :chytry: ). Wole dobremu koledze nagrac audio na pastelu Verbatima a sobie na dysanie black niz odwrotnie - altruista byjmniej nie jestem 8)
(te czarne plyty to nie dosc ze dobre to jeszcze takie hmm ... "oryginalne" )
Co do tonacji to albo wszystko sie nagrywa dobrze albo nie mam tak wyczulonego ucha - tym bardziej ze nagrywanie audio z mp3 i tak obniza troche jakosc (o muzyce powaznej czy jazz'ie nie wspominajac).
|
Poważnej nie nagrywam z mp3. Lecz z oryginalnych nośnikow np DG Emi itd. Z mp3 jakbym nagrywal poważną pochlastalbym się , wlaśnie przykladem jest ten Bach. Raz nagralem z mp3 , nigdy więcej nie zrobię tego. Nagrywać muzykę poważną z mp3 to kalanie muzyki. Np Part Arvo, brzmi jak przemielony przez sito gdy jest z mp3 wyciągany (testowalem tylko). Jak klasyczną nagrywać to tylko z oryginalnych nośnikow. A z mp3 wyciągam tylko metallicę czy i popularną. Ale slucham wszystkiego co się da. lecz muzykę poważną slucham praktycznie po 10 godzin na dobę. A 4 godziny na dobę inną muzykę popularną. I nie opieram sluchania poważnej na 3 epokach ale slucham od 13 wieku do 20 wieku skomponowaną , więc zakres duży i wszystko.

Teraz wyciągam z mp3 jedynie metal, techno , hip hop , i wszystko popularne, powaznej i enigmy nie ruszam , tylko z oryginalnego nośnika robię kopię. Mam dojście , a przy ilości tego co slucham to bym splajtowal , gdybym mial kupić , chociaż z 5 % tego przewalonego z oryginalnych plyt cd.