Dyskusja: BENQ 1650
Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.02.2017, 13:09   #5
Strusionek
Data rejestracji: 07.02.2017
Strusionek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W wątku o wyborze nagrywarki pisałem, że szukam dobrego napędu do testów, ale mam u siebie właśnie model BenQ 1650 z firmware BCIC. Miałem to szczęście, że w kompie, który dostałem kilka lat temu znajdował się ten właśnie Benek, choć wtedy jeszcze nie wiedziałem, że to taki fajny sprzęt. Jednak zastanawiam się, czy aby na pewno jest z nim wszystko ok. Po pierwsze, to ma on problem z odczytem niektórych oryginalnych, tłoczonych płyt audio, które na pozostałych moich napędach działają prawidłowo. Po włożeniu jednej takiej płyty z napędu słychać jakieś zgrzyty. Gdy chcę ją przetestować w NCDS, to czasem test w ogóle nie chce ruszyć, natomiast jak już ruszy, to potem następuje dziwne zjawisko. Test dochodzi do 85% i potem leci od 78 do 85 i tak w kółko, a w tym czasie wskakuje lawinowa ilość błędów. Na innej płycie też miałem podobny problem. I tutaj pojawia się kolejna dziwna dla mnie sprawa. Na niektórych płytach w zaawansowanym teście pokazują się niekorygowalne błędy CU, ale zgrywając taką płytę np. w EAC (też na BenQ) wszystko jest w porządku, sumy kontrolne zgrań zawsze zgodne i nie ma mowy o jakichś błędach CU, które są widziane w NCDS lub ODC. Nie mam pojęcia o co z tym chodzi. Czy według was z moim BenQ jest jakiś problem czy po prostu z niektórymi płytami się nie lubi, nawet tłoczonymi? Aha i na koniec jeszcze jedna kwestia. Czy w NCDS zwykły test jakości i ten zaawansowany działają jakoś inaczej? Dlaczego skanując płytę w zwykłym teście nie ma błędów C2, a już w tym zaawansowanym się one pojawiają? Wiem, że każdy test daje trochę inne wyniki, ale powtarzałem wielokrotnie zwykłe oraz zaawansowane testy i właśnie na zwykłym błędów C2 brak, a w zaawansowanym były. Przeglądałem wątek "STARCIE GIGANTÓW" i tam widać taki przypadek. Nie mogę jeszcze ze względu na ograniczenia forum wstawiać żadnych linków, więc napiszę, że chodzi o post #58 i pierwsze trzy screeny.
Strusionek jest offline   Odpowiedz cytując ten post