Dzięki za wytłumaczenie. W ogóle dziękuję wszystkim za odpowiedzi w tym temacie, jestem mądrzejszy. Będę testował płytki tylko nagrywane używając w NCDS zwykłego testu jakości, żeby sprawdzić ocenę nośnika, a w ODC CD Bler dla bardziej szczegółowych wyników. Niedawno robiłem w EAC obrazy swoich oryginalnych płyt i za jakiś czas mam zamiar zakupić trochę dobrych nośników. Wtedy dopiero na poważnie będę nagrywał i testował. Może podzielę się jakimiś testami tutaj na forum. Wypalać będę na LG GH22LS50, bo np. Plasmona nagrał mi lepiej od BenQ 1650 czy Samsunga SH-224 GB. Do tego nagrywając na tym LG nie ma problemu z offsetem zapisu, który jest na pozostałych moich nagrywarkach. Mógłbym to korygować nagrywając przez EAC, ale bardziej wolę do nagrywania Burrrn. Wiem, że ten offset to są jakieś minimalne drobiazgi nie do wychwycenia, ale ja chcę mieć kopię idealną. Jakie nośniki wybiorę jeszcze nie wiem, ale głównie rozważam TY oraz Ritek. Najpierw jednak jeszcze w przyszłym tygodniu załatwię jakiś smar do BenQ i dam znać, czy lepiej się sprawuje. Na razie to tyle ode mnie.
|