Bzdurzysz Waść. Jaki zarżnięty i jakie to samo? Po kolei: PSP nie sprzedawało się najlepiej bo miało za mało "exów", było wielkie i zjadało baterię - w porównaniu do DS. Ostatecznie nie wyszli na tym źle, ale to sprzedaż była kilkakrotnie mniejsza niż konkurenta. PSV to jest dopiero porażka, ale tutaj nie ma się co dziwić bo ceny sprzętu, gier i tych przeklętych kart pamięci są absurdalnie wysokie przy całkowitym braku tytułów na wyłączność, które urywałyby łeb. Gracze natomiast dostali przewartościowane indyki z telefonów i porty z PS3, więc to się musiało źle skończyć.
Switch ma swoje grzechy, ale zastępuje 3DS i WiiU. Casualom daje coś w rodzaju tableta, niecodzienne multi (te joycony w różnych konfigach itd.), wiiloty Wii, tabletopady WiiU, do tego stacjonarkę. To się może udać bo jak wiemy WiiU jest porażką, a Nintendo nie ma tylu pieniędzy aby się pchać na ten sam front co Sony i MS, więc po raz kolejny znajdują ciekawą niszę, która pozwoli im przetrwać kolejną generację. I to jest genialne, choć kompletnie nie podoba mi się ani konstrukcja, ani filozofia tego sprzętu.
Mimo wszystko mam zamiar to kupić. Kiedyś... bo 1600+zł to ja wolę jednak wydać na PS4 Pro niż mutanta na ARM.
- - -
Cytat:
|
*Trochę aplikacji (nawet nie ma przeglądarki trochę bieda)
|
Ale po co? Przeglądarka to w zasadzie jest bo musi być, tyle że ukryta i w kagańcu. Być może ją oddadzą Kowalskim w aktualizacjach fw (a może i nie

). Wiesz do czego używam przeglądarki w PS3? Do montowania gier webMANem. A wiesz do czego jej używałem jak miałem OFW? Do niczego, kuła moje oczy szpecąc ikonką w XMB. Kiedy gram i z rzadka posługuję się jakąś mapką z duperelami do zebrania to wolę to odpalić na... telefonie. Ja wiem, że ja to ja, ale czy w tym przypadku nie jest tak z innymi? Na cholerę komu w *dzisiejszych* konsolach internety, odtwarzacze filmów (no ok, na płytach) czy muzyki, zdjęć, przeglądarki internetowe i inne VODy? Lepiej i znacznie taniej (cena konsoli i cena W/h) robią to dedykowane "chińczyki".
Cytat:
|
*VC - osobiście nic bym nie miał przeciwko remasterom z GC, nawet nie musiałyby być to remastery czy coś mi wystarczy stałe 30/60 klatek bez glitchy graficznych i w 720p/1080p. Już widzę jakbym się zagrywał w Bloody Rorara Primal Fury albo Rogue Squadron na multi podczas jakiegoś wyjazdu
|
Virtual Consol to nie są remastery tylko emulowane gry. Możesz je wydłubać, przepakować i odpalać natywnie nawet na Pegasusie.

Tak samo jak PS1 Classics i PS2 Classics.
Jeśli jeszcze nie ma, a Nintendo ma rozum, to doda emulację GC i gry w sklepie.
Już zmądrzeli bo gry są wreszcie przypisane do konta, a nie konsoli... Przynajmniej tak twierdzi Archon.
Cytat:
|
Niby Nintendo nie chciało ubić 3DS'a, ale zakładam że to kwestia czasu aż pojawią się jakieś porty z 3DS'a (gdy ten już nie będzie produkowany, a Nin będzie chciało zarobić).
|
Wiadomo, że tak będzie. Nie przyznają się, wiele razy kłamali, więc to jest oczywiste. 3DS od premiery NS stanie się niechcianym dzieckiem o którym jeszcze nie można zapomnieć z racji sprzedanych egzemplarzy, ale za dwa lata tam już będzie pustynia.