Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.04.2003, 09:50   #111
baski
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
baski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
CDNastępuje

.

Testujemy dalej... filmy

Ponieważ zachodziło podejrzenie, że winą za brak odtwarzania na moim Thomsonie kopii filmów należy obarczyć DVDXCOPY postanowiłem zrobić mały eksperyment...

Mianowice, skopiowałem film przy pomocy programu DVDXCOPY 1.5 na płytkę DVD+RW (EMTEC) - oczywiście zacina się na Thomsonie - następnie tak przygotowaną płytkę skopiowałem RecordNow Max na płytkę DVD+R (Verbatim). Efekt: film dalej sie zacina!

Dodam jeszcze, że po skopiowaniu RecordNow dokonał weryfikacji płytki DVD+R i znalazł jakiś błąd (niezgodność) z płytką ("matką") DVD+RW :o - ale póki co film wygląda OK!? O co chodzi?

Wnioski:

THOMSON DTH 220 nie lubi płytek DVD R/RW!
Te same płyty chodzą OK na PS2 (ripper)!
To raczej nie jest kwestia programów - być może nośnika (trzeba by przetestować większą liczbę płytek różnych producentów), ale na pewno to wina odtwarzacza !

Powtórzę moją radę - zanim kupisz odtwarzacz DVD sprawdź (doświadczalnie) jak traktuje płytki DVD R/RW! Można mieć tylko nadzieję, że niedługo wszystkie odtwarzacze będą czytały płytki DVD R/RW - kiedyś był podobny problem z CD-R/RW. W końcu, z czasem, nagrywarki stacjonarne DVD wyprą starego (poczciwego)VHSa - no i coraz więcej ludzi będzie chciało wypalać swoje własne DVD z filmami z kamer cyfrowych. Lepsze czasy nadejdą! (Nagrywarki komputerowe DVD też stanieją ^_^ ^_^ ^_^ ).

Pozdrówka

CDN.....

PS

PS2 nie tylko świetnie czyta płytki DVD R/RW ale na dodatek obraz via kabel SVIDEO jest naprawdę śliczny, no i ma Dolby DTS.....

.
baski jest offline   Odpowiedz cytując ten post