Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.05.2017, 13:56   #10
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Szukając płyty do nowego kompa również nie znalazłem lepszej alternatywy...

Aktualizacja BIOSU rozwiązuje problem z:
- Dyskami M2
- Profilami OC
- Innych problemów nie rozwiązuje - nawet kontaktowałem się z pomocą techniczną, ale wychodzi że kiedyś to mają w planach poprawić.

Na tą chwilę - nie ma alternatywy dla tej płyty - mimo iż ma kilka mankamentów.
Płyta asusa za 1600 zł i problem ze znikającymi dyskami na sata to określając jednym słowem "masakra".
Testy w necie pewnie sponsorowane przez asusa a niezależnych brak.
Dzięki za ostrzeżenie i chyba poczekam na nowe biosy i wtedy podejmę decyzję odnośnie zakupu.
Co do chłodzenia cieczą to mimo że płyta ma taką możliwośc to chyba nie ma konieczności jego używania ?
Nie mam zamiaru niczego podrkęcać a wybór tego modelu wynika głównie z topowych materiałów bo zestaw który wybieram ma pożyć 7-10 lat.

Cytat:
Napisany przez seku Podgląd Wiadomości
jestem jestem :-)

Win 10 będzie lada dzień jak się ogarnę czeka już BOX na USB3.0

Ja postawiłem na MSI M7 dla Mnie jest to lepsza konstrukcja

mgit widzę ze ty full OC tylko po co podkręcać 7700K :-)

jak ja kupowałem i zagłębiałem się w specyfikacje dla 7700K obsługa pamięci XMP bez OC to max 2400.

dune2 co do kontrolera mam dokładnie ten sam DIGITUS na kontrolerze Marvell działa świetnie nie ma to żadnego wpływu
na jakość zapisu wykrywa wszystko pod IDE jak i SATA zalecam upg. fw. ale da się tylko wykonać z pod DOS.

jak znajdę mobilizacje jutro od rana zainstaluje W10 i powiem jak działa
Z góry dziękuję za sprawdzenie ale nie ma pośpiechu bo mimo że kasa na zestaw jest to ceny trzymają się mocno a więc czekam na jakieś spadki

Co do płyty to masz na myśli ten model ?
http://www.komputronik.pl/product/35...gaming-m7.html
Jesli tak to podejrzanie tania i tu obawa czy zastosowane materiały są tak topowe jak w asusie.
Czy może rozwinąć myśl i napisać czemu uważasz że jest to lepsza konstrukcja ?
Wyposazona jest gorzej od asusa bo nie ma wifi oraz przycisku USB BIOS Flashback.
Miałem dwa lapotpy MSI i żaden nie wytrzymał dłuzej niż 2 lata bez większej awarii tak więc nie mam zaufania do tej firmy.

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 04.05.2017 o godz. 14:18
dune2 jest offline