seku dobrze prawi...
Po co płacić za procka w wersji k / pamięci do OC / płytę która aż prosi się o OC skoro nie zamierza się z tego korzystać... bez sens to już w takim wypadku lepszym rozwiązaniem było by:
- i5 / ewentualnie i7 ale bez k - przy założeniu że komp będzie służyć do czegoś więcej niż gry, jeśli tylko gry to i5 bez dwóch zdań
- Płyta za maksymalnie 700 zł wystarczy aż z naddatkiem, pamiętam, że kiedyś miałem płytę stricte do OC - MSI Z77A GD65 i kosztowała bagatela około 700 zł, więc za 500 zł kupisz już taką co w zupełności wystarczy - skoro OC w twoim wypadku odpada....
Po co ci wersja TI karty - równie dobrze możesz uderzać w zwykłego 1080 - znacznie oszczędzisz - a poradzi sobie w zupełności nawet z VR i 4k... a żeby mieć 60 klatek w 4k i tak będziesz musiał mieć dwie karty - i jeden TI ci tu nie pomoże...
Komp za tyle kasy i tylko dysk SATA? Ty tak poważnie? Ja za swoją stację roboczą pod OC z głównym nastawieniem na rendering dałem 14 tyś - minus około 3 tyś na LC to wychodzi 11 tyś - w sumie to 10 tyś jak odliczę obudowę za 1 tyś
Dodajesz do zestawu kartę dźwiękowa - zajmujesz się profesjonalnie edycją audio - że dodajesz kartę dźwiękową?
Płacisz za system w wersji home 479 zł? Ja za swój w wersji PRO w pełni legalny (potwierdzony numer w oddziale ms) z fakturą kupiłem za 150 zł....
Zasilacz też szału nie robi - za podobne pieniądze masz be quiet który go bije na łeb.... Nie lepiej Windows'a kupić na allegro, a zaoszczędzone pieniądze kupić np. be quiet! Dark Power Pro P11 modular Netzteil 1000 Watt - taka moc - bo planują drugą gafę i mam LC - ale w twoim przypadku by starczył 750 nawet z certyfikatem brąz zamiast Platinum.
Zastanów się lepiej dobrze... poczytaj poradniki i proponowane zestawy na purepc - a nie kupujesz na pałę...