dune2
jak najbardziej RAM da się zmienić ale jak znam życie wymienisz cała nowa platformę jak dołożysz ramu albo zmienisz na inny albo zmieni się socket.
więc kupowanie ramu szybszego jak 2400mhz dla 7700K bez OC mija się z celem.
mam 850 Pro 128GB prawie 4lata jak go kupowałem też był nowością i ryzykowałem. MSI M7 Z270 ma
dla właśnie pamięci które się grzeją.
Ja nie kupiłem bo brakło funduszy na nowy dysk już.
czy ja wiem czy BLACK jest głośniejszy na pewno ma 5lat gwarancji jako jedyny używam je od 10lat i nigdy nie zawiodły.
Mylisz się bo jezeli ktoś pisze ze chce wszystko mieć "NAJ" to czemu robisz kompromisy ? lub piszesz że czekasz aż ceny spadną można tak czekać i czekać za chwile będzie coś nowego ja tak czekałem po kupnie i7 Pierwszej GEN. i czekałam do 7dmej.
Kod:
Miałem dwa lapotpy MSI i żaden nie wytrzymał dłuzej niż 2 lata bez większej awarii tak więc nie mam zaufania do tej firmy.
czyli coś ci się zepsuło w tym wypadku MSI i nie masz zaufania FAKT nie napisałeś że ni kupisz już.
Ja nigdy nie narzucam na pewno Tobie bo nie w tym droga tylko tak jak Ja i
might mówimy na własnym przykładzie co warto zmienić
jeśli patrzysz na Mnie przez Tabliczkę Moderator to jest mi przykro bo nie tedy droga.
Ja tez nie jestem INFORMATYKIEM tylko na co dzień jestem kierowca ciężarówki i to co robię na komputerze to czyste hobby.
od wielu lat składam komp. dla siebie znajomych kilka osób na forum kupiło komp. po tym jak sugerowałem co kupić.
nie ma się co przypalać 7700K za 2lata będzie już średnim sprzętem. a do 3lat się nic nie psuje więc po co się spinać ?
a wszystko wyszło od kontrolera na PCIe :-) Dlaczego zostałem Moderatorem może dla tego że wielu pisało o nim każdy pytał a to Ja kupiłem go pierwszy i przetestowałem :-)