Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.04.2003, 10:31   #1
-=Shade=-
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.04.2003
-=Shade=- zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dwa pytania poczatkujacego :)

Hej

Witam wszystkich userow forum. W sumie ja Was znam dosc dobrze bo forum czytalem dosc czesto mimo tego ze nic nie pisalem. Niedawno kupilem sobie nagrywarke ( LiteOn 48246S ) wiec teraz moge cos dzialac. Na poczatku chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej o mojej nagrywarce. Niestety na www.cdrinfo.pl ani na cdrinfo.com nie bylo testu takowego modelu, a po zabawie z www.google.com doszedlem do wniosku, ze malo gdzie robiono test tej nagrywarki a jak juz to zrobiono to z tego testu nic nie wynika poniewaz byl on robiony "nieprofesjonalnie" . Dlatego chcialbym zapytac czy ten model to jest to samo co 48125W tyle ze szybciej nagrywa CD-RW czy moze cos zupelnie nowego. To samo czyli chodzi mi np o korekcje bledow, lamie te same zabezpieczenia, predkosci odczytu itd bo nawet na tej stronie gdzie wyminione sa praktycznie wszystkie nagrywarki i pokazane jest czy np obsluguja DAO-RAW 96 nie ma tego modelu.

Druga sprawa byla juz poruszana na forum ale odpowiedz niedokonca zostala ujawniona. Chodzi o to jak sprawdzic czy dany obraz plyty ( obojetnie jaki ) jest dobry. Chodzi mi tu o taka sytuacje ze sciagnolem sobie jakis obraz z netu. No niby mam te 7xx-8xx mb sa pliki cue czy jakie tam sa potrzebne i wszystko wyglada ok . Daemon laduje obraz , listuje sobie katalogi i jest git. Nawet WinISO konwertuje na inny format bez zajakniecia a mimo to po wypaleniu nie da sie fizycznie skopiowac plikow z takiej plyty bo sa bledy.
Niby moznaby to sprawdzic poprzez kazdorazowe kopiowanie na dysk zawartosci obrazu na dysk przed nagraniem i, jesli sie powiedzie no to obraz powinien byc dobry a jak nie to jest problem. Tyle ze takie rozwiazanie jest czasochlonne i nie zawsze ilosc wolnego miejscna na hdd pozwala na takie manewry. Dlatego pytam czy jest taki program ktory pozwoli mi wskazac dowolny obraz plyty i przeprowadzic jego test cos na wzor tego co robi WinRar jak mu kaze testowac archiwum .

No ale sie rozpisalem ale mysle ze problemy przedstawilem w miare jasno i mam nadzieje ze ktos bedzie mogl pomoc.

Pozdrawiam
-=Shade=- jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online