Cytat:
Napisany przez Kowa1
Wszystko przed Tobą - spróbuj z płytą GA-P35-DS3P.
|
Myślę że w tym przypadku już prawie wszystko za mną .
Na jednym z testowych komputerów mam płytę z tej samej familii z tym samym typem bios Phoenix--Gigabyte GA-M52L-S3P tylko jeszcze bardziej rozbudowany z dodanymi wieloma opcjami.
Zgadzam się że w tych płytach w biosie jest wiele ustawień ale nie zgadzam się że jakie kol-wiek ustawienie zaawansowane ma wpływ na pracę napędów optycznych .
Przetestowane na tym komputerze wiele systemów\ustawień\ napędów\ zaawansowanych flash\crossflash\ testów \programów itp itd i nie pamietam jakich kol-wiek problemów
które powodowałby bios \ustawienia biosu\zmiana ustawień itp itd .
Jedynie jestem skłony brać pod uwagę możliwe problemy z systemem \ uszkodzenia systemu\rejestru \bibliotek o co w starszych wersjach nie jest trudno za to skuteczna naprawa często wymagała formatu \
ponownej czystej instalacji .
Twoja diagnoza typu " Włączyłem w biosie "wodotryski" i AHCI " jest nie do przyjęcia u nas - sprawia że statystyczny niezaawansowany użytkownik prze-czytając czy chcąc zastosować Twoje rozwiązanie będzie szukał hydraulika bądź
zaworów od fontanny \wodotrysków bądź kopał w płycie głównej w poszukiwaniu instalacji hydraulicznej .