Cytat:
Kinja napisa***322;(a)
Mysle i mysle jak powinien wygladac psycholog
|
A mnie sie wydaje ze mit o psychologu z dluga broda, nawiedzonym, wnikliwym spojrzeniem i paroma innymi cechami tak osobowosci jak i zewnetrznymi to przeszlosc. Najlepszy psycholog to taki, po ktorym nie widac ze jest psychologiem, bo tylko on moze sie dobrze "zamaskowac" w dowolnie wybranym otoczeniu. Pamietam jak poznalem pewnego czlowieka, rozmawialismy kilka razy, potem jakies wypady z grupa znajomych wspolnie. Mowil ze pracuje w Price Waterhouse Coopers, co zrobilo na mnie wrazenie ale dopiero po paru tygodniach zapytalem kim jest w firmie, okazalo sie ze psychologiem wlasnie... nigdy bym nie przypuszczal. Dopiero od tamtego momentu zaczalem zastanawiac sie nad tym jak i o czym ze mna rozmawial i zdalem sobie sprawe ze faktycznie, zostalem poddany (i nie tylko ja) wnikliwym badaniom. Zapytany wrecz przyznal, ze ma juz na kartkach moj profil psychologiczny :-) W zyciu nie powiedzialbym ze bylem "skanowany"... i o to wlasnie chodzi.
Swoja droga jak najbardziej pasujesz do mojego obrazu psychologa. Juz z tej jednej fotki moge wysunac wniosek ze masz bardzo mila osobowosc, jestes otwarta i inteligentna. Z pewnoscia sprawdzisz sie swietnie w swoim zawodzie.