Dyskusja: Liteon LTR 48246K
Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.04.2003, 01:04   #15
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki za informację.

Chodziło mi jednak o stosunek producenta do nabywców jego wyrobów: o oficjalne wsparcie ze strony producenta, a nie o binarne biosy ściągane z kupionych napędów przez użytkowników... o jasną informację o sprzedawanym produkcie i jego różnicach w stosunku do innego wyrobu tego samego producenta i o tych samych parametrach nominalnych... jedyne, co wiadomo na pewno, to to, że napędy K są krótsze, co sugeruje inną konstrukcję wewnętrzną, i zapewne też inną elektronikę, pewnie też optykę...
To samo dotyczy np. DVD Lite-On'a: o różnicach między modelem 165H a 166S ze stron producenta (JLMS = JVC + Lite-On) niczego się nie dowiesz (informacja ta jest tylko na prywatnej stronie pewnego entuzjasty); co gorsza, jak kupujesz napęd DVD w zapieczętowanym pudełku, np. w MediaMarkt, przed zakupem nawet się nie dowiesz, czy kupujesz model 163, 165 czy 166 - bo na pudełku nie ma szczegółowego oznaczenia modelu - przynajmniej ja nie znalazłem. Lite-On ma po prostu chyba jedno uniwersalne pudełko do wszystkich napędów DVD... i nie zadaje sobie nawet trudu nadrukowaniem odpowiednich cyferek. Nie podoba mi się to, bo kupuję kota w worku... więc w ten sposób nie kupuję!

Ostatnio zmieniany przez puch : 17.04.2003 o godz. 01:18
puch jest offline   Odpowiedz cytując ten post