Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.11.2017, 17:40   #12
Leman39
Moderator

Data rejestracji: 21.02.2014
Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zenonz, jeden na 50 klientów. Dodatkowo coraz częściej muszę tłumaczyć Klientowi na co w ogóle mu płyty, skoro on ma "pentrajf", no tak, ale to nośnik "ulotny" w dalszym ciągu...
Do M-Disc ludzie też dopłacają, a bywa, że pendrive wystarczy...
Nie wiem czy to dobrze, może nie, nie powinna być to moja sprawa, ale uwierz mi, że jeszcze się nie zdarzył taki, co by mu coś nie wyparowało.
Przykład z niedzieli, dysk laptopowy: "a bo laptop się aktualizował i zgasł". No i wygląda na to, że HDD ma uszkodzoną elektronikę, tj. PCB przynajmniej, jeśli nie głowice...
Pan miał tam wszystko, zdjęcia z dekady, no tak, a o kopii słyszał? Słyszał, i chciał zrobić...
Zatem, cytując Kolegę z Forum "Ludzie dzielą się na tych, którzy robią kopię i tych, którzy zaczną je robić."
Nie twierdzę, że płyta ma być lekarstwem na wszelakie tego typu problemy, zwłaszcza ten minus od RITEKF1, ale zawsze daje dodatkową możliwość powrotu.
Na własny użytek nie szczędzę nośników, równoległe kopie na HDD, MDisc, DVD, BD jeśli coś ważnego.

Co do tytułowych płytek, dlaczego zakupiłem Traxdatę w minusie?
+ Błyszcząca powierzchnia druku, czyli bez kombinacji atramentówką malujesz i wygląda to bardzo dobrze,
+ Marka RiTEK, która dobre wrażenie na mnie zrobiła Traxdatą DVD+R Printable (RitekF16) - Maxell, Fuji itp.
+ Pakowana nie w rulonik, a cake przez co praktycznie żadna sztuka nie ucierpiała.

Natomiast okazało się, że to dość ciężki nośnik i długo szukałem palnika, na którym dałoby radę wypalić go znośnie. Oczywiście niekwestionowanym numerem 1 okazał się Pioneer BD-R S09, ale że jednak oszczędzam tę maszynę na BD-R i MDisc, a płytka okazała się na tyle kapryśna, iż przerzucona została na segment budżetowy - musiałem poszukać alternatywy. Mój 216D nie chce palić już plusów, zwłaszcza od CMC, za to z tym minusem sobie radzi i tylko po to siedzi w kompie
Leman39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post