Dyskusja: [FAQ] Stare, ale jare!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.11.2017, 12:41   #522
VANTWG
-=MIXED CLAN=-

Data rejestracji: 19.09.2003
VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Leman39 Podgląd Wiadomości
Prawie nówka sztuka ;-)
A ja Wam powiem, że nie jeden wyznawca miniaturyzacji, chmuromaniak czy pendrajvowiec zapłacze, kiedy straci ważne dane...
Na serwisie mam mnóstwo przypadków "dysk wczoraj chodził, a dziś nie", "miałem swój ślub na pendrive chciałem obejrzeć i nie działa" - i wiele wiele więcej.
Inna sprawa, że ludzie nie robią kopii, ale posiadanie chociażby jakiegoś archiwalnego nagrania na DVD/BD dodatkowo, daje nam możliwość powrotu
Zwyczajnie "nauczony doświadczeniem" nie zrezygnuję z nośników optycznych tak szybko, jak chciałby tego świat.
tyle że przy obecnej objętości plików mm płyty odpadają. Ja mam backup ważnych danych na nas oraz lustro na dodatkowym dysku usb podłączonym do nas'a.
Ostatnio chciałem zgrać fotki z płyty dvd która była przechowywana w idealnych warunkach i niestety lipa. Żaden napęd w lapkach nie poradził sobie, dopiero jakiś zabytkowy litek coś tam odczytał, ale i tak nie kompletnie. Więc z backupem na DVD to też trzeba ostrożnie

I kilka szt. poza budą.
VANTWG jest offline   Odpowiedz cytując ten post