Cytat:
Napisany przez Arepo
@czary2mary
Nie zgodziłbym się, że to najgorsza nagrywarka Blu-Ray jaka powstała. Ludzie uparcie próbują nagrywać na niej nośniki, które nie współpracują poprawnie. W tym temacie pisałem niezliczoną ilość razy, jak nagrywać aby nie było problemów. Mało kto tego słuchał i wypalał na czym popadnie, z niezalecanymi prędkościami i starym biosem, a potem narzekał. Ok, płyty Panasonic są drogie, ale nie da się na wszystkim zaoszczędzić. Sam napęd w porównaniu do konkurencji jest tani, czasem i dwukrotnie. Dlatego trzeba inwestować w drogie płyty. Po to się robi testy, aby ktoś wyciągnął z nich wnioski. Generalnie nikt tego nie robi 
|
Bynajmniej ja nie znam gorszej ...strasznie ,koszmarnie awaryjna i nietrwała .Trafiło do mnie przynajmniej ~~100 sztuk na sprawdzenia ...wiele z nich po ~~20~~100 zapisach BluRay nie była już w stanie poprawnie nagrywać a moc lasera BD była zdecydowanie poniżej krytycznej ..
Widziałem na własne oczy LiteOn iHBS 112 które miały na licznikach ponad 10000
zapisów BluRay i 5000 CD\DVD... i ciągle działały poprawnie ....
Mamy w naszym dziale własnym ekipy LiteOn iHAS 124 B z licznikiem zapisu ~~14000 która ciągle poprawnie nagrywała CD i DVD , jedynie problem był z DVD DL i z tego względu miała wymienione OPU...
Rekordzistka