LG BH16NS55 @ WH16NS58 fw 1.V1.
Nero 2016 palone X4
Zrażony jakością tych nośników, które mi się trafiły (poprzednie posty), kupiłem w miejscowym sklepie komputerowym jedną sztukę z cake'a 10.
Oczywiście, to też CMCMAG-BA5-000, ale w tym przypadku kraju produkcji nie znam (poprzedni, feralny cake 25 jest Made in Taiwan).
Nagrałem, zapuściłem test jakości, najpierw X6 i znowu "górka" pod koniec płyty.
Kolejny test X4 już lepiej, a najlepiej wyszedł test z prędkością X2.
No i teraz mam niezły problem. Trafiają mi się zdefektowane płyty, czy moja nowa nagrywarka (wymieniona gwarancyjnie po padłej BH16NS40 @ BH16NS48) coś nie trawi akurat tych nośników. W jednym z poprzednich testów jest test jednej z płyty z jeszcze poprzedniego cake'a i wyszedł o wiele lepiej, choć rewelacyjnie nie jest.
Nagrywarka była "reanimowana" po wgraniu FW 1.03 z blokadą aktualizacji (znana sprawa) za pomocą DosFlash i tu mam pytanie: mogło coś pójść nie tak z tą operacją? Na przykład odczytanie i wgranie "danych kalibracyjnych" lasera czy coś innego? Nie przychodzi mi nic do głowy, poza tym, że jakimś cudem kontrolę jakości przeszła duża ilość skopanych płyt.
Wklepałem do CD2Date kod z tej nowej płyty: BRF6G5U1160636146 LA L3 i wyskakuje info "Error - No date string found in the provided input. Please check the serial code you entered."