Dyskusja: Piłka ręczna!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.02.2018, 15:25   #133
Iskander
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 12.10.2009
Iskander niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wydaję mi się, że mylisz Mariana Panka, który nie żyje już od dwóch lat, z Markiem Panasem, brązowym medalistą MŚ '82. To on jeździł po Kirgizie jak po łysej kobyle. Ogólnie z jego ostatnich wypowiedzi można wywnioskować, że jest raczej anty-Vive. Twierdzi np., że Vive blokuje grę w reprezentacji swoim zawodnikom.

Tałant miał epizod na Węgrzech. Z reprezentacją osiągnął słaby wynik na naszym Euro. Fakt, miał odmłodzoną kadrę z różnych względów (jednych nie powołał, inni byli kontuzjowani). Kością niezgody ze związkiem mogło być łączenie funkcji trenera w dwóch różnych krajach.

U nas selekcjonerzy reprezentacji są wystawieni na naprawdę ciężką próbę. Zwłaszcza jak się jest takim wybuchowym indywidualistą jak Dujszebajew. Wydaję mi się, że aż takiej przeprawy się nie spodziewał obejmując reprezentację (mój ulubiony komentarz z Onetu, po którymś z meczów grupowych na IO - "zwolnić Mongoła" ). Przypomina mi to mieszanie z błotem Antigi, po igrzyskach, zwłaszcza przez ekspertów spod znaku słoneczka. Obaj panowie mieli jednak swój honor i powiedzieli pas.

Szmal był w składzie w Portugalii, nawet wszedł na jednego karnego w meczu z gospodarzami.

Patrząc na to, że o ręcznej rozmawiamy tylko my, nie dziwi mnie brak większego zainteresowania sprawami szczypiorniaka w kraju. A tak na serio, to ten dwuletni niebyt na ważnych imprezach zepchnie ręczną na margines zainteresowań kibiców. Już nie mówiąc, o zainteresowaniu dzieci i młodzieży sportem. Bo to jednak piłka reprezentacyjna ma w sobie większy magnes niż klubowa, pokazywana zresztą na kodowanej stacji.
Iskander jest offline   Odpowiedz cytując ten post