Dzisiaj odebrałem tego
LG BH16NS55
Manufactured: SEPTEMBER 2017
ROM VER: 1.2
Windows 8.1 Pro (Aktualny)
Wszystkie sterowniki aktualne
Miałem przygotowany zestaw kilku płyt CD do testu. Jedna zabezpieczona inne niezabezpieczone ale nie wiedzieć czemu strasznie problematyczne w kopiowaniu (nowe CD). Niestety napęd z moją płytką (Zabezpieczenie Cactus Data Shield 200 5.01.091) nawet nie ruszył. Żeby było śmieszniej to poległ na początku próby kopiowania tej "problematycznej płyty CD". Doszedł zaledwie do 52%. Mój
Asus DRW-2014L1T dochodzi do 85% i dalej nie daje rady. A teraz najdziwniejsza rzecz, otóż jak już miałem wszystko rozkręcone to wyciągnąłem z szafy
PLEXTOR PX-820SA który to popadł osiem lat temu w niełaskę (osiem lat w szafie) bo też nie radził sobie z kopiowaniem. Wtedy jeszcze działałem na Vista 64bit. Zapakowałem mu tą problematyczną CD i o dziwo ripną ją jako jedyny, oczywiście w trybie Secure. Prędkości nie były powalające ale poszło ze średnią prędkością (Extraction speed 2.6 X) ale poszło ładnie i bez błędów

Tak więc
LG BH16NS55 został zwrócony do sklepu, niestety strasznie się zawiodłem na tym napędzie, a takie miałem plany

@
czary2mary czy najnowszy firmware do
PLEXTOR PX-820SA to 1.01 ? Czy mógłbyś mi podesłać linka do pobrania tego czystego softu bo znalazłem, tylko obudowane w jakieś managery pobierania.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.