seku nie mogę się z Tobą do końca zgodzić. Fakt, laser/led zachowuje się głośno ale wyłącznie w trakcie pracy, w trybie oczekiwania/eco jest bezgłośna a nie wierzę, że przy pracy biurowej chwil spokoju jest mniej niż więcej

. Poza tym praktycznie wszystkie obecnie oferowane na rynku kombajny laserowe/ledowe oferują pełen wypas funkcji, które wymieniłeś jako ważne dla Ciebie (no może za wyjątkiem WiFi) a które nie występują w komplecie praktycznie w każdej opisanej przez Ciebie atramentówce, bo tu zawsze czegoś brak.
Ja bardzo chwalę sobie prace z OKI, często mam home office i zorganizowałem sobie właśnie małe biuro, mam wszystko co niezbędne by wykonywać swoje zadania (łącznie z dostępem do TVP Info)

drukarkę włączam rano i często o niej zapominam bo jej nie słychać. Prądu też dużo więcej nie idzie bo czasem gdy nie ma mnie przez kilka tygodni w związku z delegacjami, to różnice w rachunku nie są szczególnie znaczące i zależą głównie od pory roku (zimą płacę do 200 zł więcej niż latem za dwa miechy). Wracając do drukarki w Oki jest szybki skaner dwustronny, ładne i szybkie wydruki również z duplexem, mnogość opcji wręcz przeszkadza w normalnej eksploatacji ponieważ wymaga wstępnego ustawienia. Jak na razie jedyny minus to, że nie umiem ustawić skanera by wrzucał materiały z podajnika automatycznego do jednego pliku, każda strona to odrębny plik.