Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.05.2018, 06:45   #5
zenonz
Wymiatacz

Data rejestracji: 05.02.2017
zenonz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
To Ty lepiej nie chciej wiedzieć ile @Blackened2687 w JPN zapłacił za używane Toshiba SD-L912A slim (HD DVD-R\RW) i Toshiba SD-H903A SATA 5.25 (HD DVD-R)

Te slim Toshiba SD-L902A\ SD-L912A występowały bardzo krótko tylko w bardzo małej ilości w egzemplarzach laptopów Toshiba QOSMIO głównie na rynku japońskim i amerykańskim ... Znalezienie ich z rozbiórki można uznać za cud ....
Moja i @jadburnera kupiona również jako część serwisowa do takiego laptopa - bez panela przedniego .

Również można uznać te modele za bardzo prototypowe - działają "masakrycznie " ludzie wymieniali te kapryśne napędy bo ciężko było je praktycznie używać ..... wolne , kapryśny soft , działają kiedy chcą i jak chcą ..itp itd

Maxell HD DVD-R który wstawiłeś do Muzeum powinien być japoński i posiadać MID : MAXELL HDRS 010
Dzięki za info o nośniku. Jak będę mieć zacięcie, to trochę pokatuję tę Toshibę na nośnikach DVD. Pierwszy raz spotkałem się z napędem odczytującym płytę w trybie Z-CLV...

A co do szukania, to zanim zainteresowałem się tematem na dobre, to na ebay tej wiosny była sztuka z rozbiórki za 6***8364;
zenonz jest offline   Odpowiedz cytując ten post