Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.05.2018, 12:28   #11
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Poszedłem z dzieckiem na spacer i przypomniało mi się, że jeszcze 20 lat temu przy tych samych ulicach, po których szedłem, rosły szpalery drzew - przy szerszych stare topole, przy bocznych lipy, jarzębiny itp. Teraz drzew została 1/3, głównie przy najszerszych ulicach, a i to nie jest zasada.

To oczywiście konieczne, aut jest z pięć razy tyle, co 20 lat temu, gdzieś stać muszą. Faktem jednak jest, że idąc ulicą było nieznośnie, po wejściu do parku zrobiło się bardzo przyjemnie, bo tak naprawdę nie jest jeszcze upalnie, dopiero 28 stopni.

To samo z drzewami przy budynku - jeszcze dwa lata temu po przycięciu bocznych gałęzi nie zasłaniały mi okien od zachodu i popołudniami było nieznośnie, teraz jest w porządku.

Warto starać się o zapewnienie zieleni w przestrzeni publicznej, wtedy można śmiało przesuwać progi "ciepło/gorąco/za gorąco/umieram" o co jakieś 3-5 stopni w górę

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post