Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.07.2018, 20:02   #10
DarkSlide97
Kiedyś to było

Data rejestracji: 17.11.2013
DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Dodatkowo EH-600 powinien posiadać zmieniarkę na 3 lub 5 płyt.
Nie wiem czy po takim czasie nie będzie z tym problemu.
Też się o to martwię, choć z drugiej strony zmieniarka to duży komfort.
Słyszałem że najbardziej niezawodne są takie gdzie wyjeżdża cały "talerz" z płytami. Wszystkie modele u mnie w mieście to EH500, chyba że jakis EH600 pojawi się. Wg. specyfikacji EH600 ma zmieniarkę na 5 płyt, ale jest ona rozwiązana tak że masz jedną tackę i jakiś pojemnik na te płyty... Nie jestem za bardzo przekonany do tego rozwiązania, ale może ono jest OK.

Cytat:
Ja nie mogę jakoś ustawić equalizera.
Albo mam za dużo basu, albo za mało.
Mam dosyć małe mieszkanie (nie pytaj) może to przez to.
A próbowałeś może nie podbijać basu na EQ tylko włączyć samo podbicie? W Panasonicu czasami robię podobnie jak mam za dużo basu i wtedy jest lepiej.
Ja mam swój zestaw na 12m2 i jest całkiem OK, gdy siedzę na łóżku naprzeciwko wieży bas jest o wiele lepszy, kwestia żeby mieć przestrzeń na rozstawienie tych głośników by muzyka była rzeczywiście w stereo.

W kwestii pasków mam już sprawdzony sklep od tego ale dzięki za adres
Myśle że wymiana samych pasków raczej nie jest trudna, chyba że trzeba odlutowywać wszystko to może być problem.

Cytat:
Ten sprzęt też nie ma dodatkowych opcji (raczej standardowe). I dobrze.
Jest prosty w obsłudze .
Masz rację uznając te opcje za "standardowe". Tymczasem w tych mini które widziałem nie było korektora, podbicia niskich tonów, czasem nawet pożałowali pokrętła głośności zastępując je jakimiś przyciskami albo dotykowym panelem. Jak coś miało pokrętła basu i wysokich stanowiło raczej rzadkość. Niestety, teraz przekłada się design i "minimalizm" nad praktyczność i to mi się nie podoba

Pojawiły się też sprzęty z tej drugiej serii (CH505, CH610, CH730), je też chcę sprawdzić
DarkSlide97 jest offline   Odpowiedz cytując ten post