Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.07.2018, 13:39   #22
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
No dobra, ja się tam przerzuciłem na Spotify, wcześniej również był Tidal, Apple Music... zdecydowanie mi wygodniej z takimi aplikacjami. Może to wynika z tego, że większość muzyki słucham w drodze do domu, w wyjazdach służbowych, a w domu rzadko mam okazje, bo dzieci śpią, wiec pozostają mi wieczorem słuchawki.

Co do starego sprzętu audio, to jego naprawa, jeśli sami nie potrafimy go naprawić, jest po prostu nie opłacalna, zakład naprawczy bierze za naprawę czasem więcej niż połowę wartości nowego urządzenia (miałem przyjemność niedawno się o tym przekonać - wymieniałem elektrolity w topowym wzmacniaczu). Jeśli ktoś jednak jest zaznajomiony z lutownicą i schematem i ma mierniki oraz różnej maści części z demobilu i jest to jego pasją, oraz sentyment, to zapewne się opłaca taka naprawa. Jeśli jednak to tylko pseudo-oszczedność to czas poświęcony na taką naprawę czasem zupełnie jest nie adekwatny do wartości takiego urządzenia, bo nowe niekoniecznie jest gorsze od starego a za to bardziej funkcjonalne.

Swoją drogą, po przeczytaniu waszych postów w tym temacie, wyciągnąłem swojego starego decka i podłączyłem do wzmacniacza, z ciekawości czy te kasety mają jeszcze jakość nagrania i okazało się, że grają całkiem przyzwoicie, ale za to funkcjonalność, wyszukiwanie utworów, szumy! (tak, szumy podczas przesuwu taśmy, zupełnie o nich zapomniałem, mimo układów dolby są uciążliwe), oraz brzdękanie mechanizmu przy przełączaniu logic (start, stop, FF) - uff! schowałem to ustrojstwo z powrotem do szafy.