Cytat:
Napisany przez Lucius
Cześć po długiej przerwie,
Po mękach z Szajsungiem SE-506CB zakupiłem zewnętrzną nagrywarkę Pioneer BDR-X09T. Udało mi się kupić za dobre pieniądze z niemieckiego Amazona 
Mam nadzieję, że to dobry zakup i długo mi posłuży.
Wiem, że 506CB był wybredny jeśli chodzi o nośniki - dobrze nagrywał tylko na MEIT01 i MEIT02, reszta była na podstawki.
Jak wygląda kwestia w przypadku X09T ? Na pewno Panasy SL i DL idą na dane ważne.
Kwestia danych mniej ważnych i nośników w dobrej cenie - czy Omegi dadzą radę? Polecacie coś jeszcze? Sony NN3 ? TDK ? Verbatimy ? Fortisy ? Jakieś MIDy warte uwagi ?
Kolejna sprawa to FW - obecnie siedzi w nim 1.00. Wiem też, że jest to zabudowana konstrukcja 209EBK. Coś ktoś?
Pozdrawiam.
Ł.
|
Jak można wiedzieć ile dałeś na Amazon .de ? Nowa ? czy zwrot ?
Pioneer BDR-X09T powinien dobrze nagrać większość oferowanych na rynku nośników , oczywiście wystrzegaj się "wysypiska " (Titanium , Extreme, Hawk itp itd)
Omegi BD-R 25GB są w tej chwili z kodami od MBI MID:MBR06 oraz UmeDisc MID:UMEBDR016 i są dużo gorsze od poprzednich wydań z MID : CMCMAGBA5
Fortis już nie ma na rynku, firma zrezygnowała z dystrybucji nośników .
optycznych.
Ogólnie im lepszej jakości nośnik tym lepiej Pioneer zapisze ...
Firmware jest tylko dostępny fabryczny 1.00 i nie ma możliwości aktualizacji do innych modeli z rodziny Pioneer BDR-209M