Cytat:
|
Tonsil ma taką zaletę, że zawsze można go łatwo naprawić albo zmodyfikować. Głośniki są dość tanie, łatwo dostępne i zupełnie przyzwoitej jakości. ZG30C są trochę za słabe (30W), przydałby się nieco większy zapas mocy, choć ostatnio panuje opinia że posiadanie nawet słabszych kolumn niż moc wzmacniacza jest lepsze (wzmacniacz nie się przesteruje i ich nie uszkodzi). Ogólnie pewnie mogłyby być.
|
Są też ZG50C ale baardzo rzadkie i trudno dostępne. Może kupie coś z Technicsa. Też słyszałem i kolumny chcę kupić podobne albo słabsze (koło 30-40W na kolumnę). Ewentualnie jakieś inne firmy, muszę poszukać.
W ogóle wydaje mi sie że ten wzmacniacz ma więcej niż 80W, wieża miała 70W (2x35) i była cichsza o najmniej 10db na tych samych głośnikach
(w sensie: w Panasonicu/Technicsie jest skala głośności wyskalowana w -db i -40db w tym sprzęcie to mniej-więcej -30db w tamtej wieży). Połowy głośności nawet nie przekroczyłem jeszcze z uwagi na te głośniki ale myślę że nawet nie będę miał zbyt często potrzeby. Pobór mocy 220W

Gdzie moja wieża miała koło 130.
Cytat:
"PXS cap" to takie lepsze kondensatory produkowane przez firmę Nippon Chemi-Con. Ich główną zaletą jest zwiększona żywotność. Co do wartości brzmieniowych to zdania są podzielone.
"new class A" to klasa wzmacniacza, która ma niewiele wspólnego z ogólnie przyjętymi klasami wzmacniaczy (długi temat, warto poczytać). Taka własna konstrukcja Technics'a, która miała raczej przyciągnąć kupujących niż wprowadzała jakieś specjalne ulepszenia. Nie ma się nad tym co specjalnie zastanawiać, jeśli dźwięk wzmacniacza nam się podoba.
|
Z tego co czytałem w internecie to produkty Technicsa są ogólnie uznawane za niezawodne, mam nadzieję że tu też tak będzie.
A co do tej klasy wygląda na to że to marketing, ale się nie przejmuję skoro gra. Myślałem szczerze, że to coś ważniejszego
Jak kupie kolumny to też sie pochwale