Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.04.2003, 21:37   #7
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
więc tak Kochani .
Po pierwsze zaczynam żałować, że nie dodałem z 30 zł i nie kupiłem LG 52X24X52X (mam też LG GCE-8481B) bo problemów z tym modelem jest tu wieeele .

Co do problemu! Na ten temat i pomoc napisałem chyba z 2 posty (poszukaj jak możesz to znajdziesz tam jest duużo o tym).
A tak ogólnie: jak chcesz aby napęd czytał poprawnie to wyłącz mu UDMA, ale to jak wiadomo łączy się z pogorszoną pracą napędu (masakry nie ma, ale zawsze coś). Ja mam włącząną UDMA bo do odczytu używam CD-Roma, a nagrywara służy mi do nagrywania i pod UDMA działa normalnie.
Problem leży w całym sprzęcie, jak mi ktoś napisał: to ogólnie:"komputer nie wydala". Ja się z tym problemem pogodziłem i żyje z tym. Być może problem leży jeszcze w czymś innym? Biosu na razie nie bede zmienial. Nagrywarka ma nagrywać-nagrywa i to pod UDMA i to ważne (choć mały niedosyt zawsze zostaje z tym odczytem).

Co do sprzętu LG to jestem za a nawet przeciw . Uważam, że jak za tą cenę robią spox sprzęt choć zdażają się problemy (jak wszędzie)

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 21.04.2003 o godz. 21:40
CIAPEK jest offline