Cytat:
Napisany przez MajsterPopsuj
Jeśli do samych filmów i internetu z blokadami to się nada. Ale dla mnie komputer to musi być wszechstronny sprzęt, dlatego moim zdaniem lepszy NUCnik/Brykiet. Komunikację załatwia bezprzewodowa myszka i OSK - nadal wygodniejsze niż gówniany pilot. W kwestii aplikacji masz całe spektrum, a nie wydzielone łaskawie przez producenta. Oczywiście, całe GUI pc-towych OSów nie jest pod TV, ale jak do filmów to zawsze można mieć Kodi gdzieś na boku, czy nawet samo startujący. Sterować można też od biedy smartfonem (via BT).
|
Tak, do samych filmów i muzyki - to jest urządzenie do konsumpcji treści a nie ich produkcji, bo to sie mija z celem - od tego jest notebook/stacja robocza.
Myszka nie jest wygodniejsza niz pilot - wymaga powierzchni a wiec musze garbić sie nad stolikiem kawowym, zamiast wziac pilota i wybierać pozycje z kanapy. Warunek to interfejs w 100% dopasowany do niego, ale to jest dla mnie oczywiste, skoro mowie o urządzeniu z Android TV, a nie tonie gownianych chińskich skrzynek wyposażonych w interfejs dla smartfonów, ktorych używanie jest niemozliwe.
Kodi jest w sklepie Play jak komus potrzebne, ja nie używam. I sterowanie smartfonem faktycznie jest ***8222;Od biedy***8221; - zanim znajde aplikacje pilota pilotem dawno włączę film ***129335;***127995;