Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.10.2018, 22:44   #4
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez karaj Podgląd Wiadomości
Mam płytę GA -Z170x Ultra Gaming i prawdę powiedziawszy to nie wiem dokładnie czy w kolejności przedstawionych tam sterowników wszystkie pozycje mam instalować oraz jeśli okaże się że mam już sterownik to ponownie komputer będzie mi instalował robiąc nakładkę.

Jak to się dzieje że pewnych sterowników nie mam a komputer mi chodzi a montuje na nim filmy.
Po kolei:
  • To co robisz na komputerze: montujesz filmy, czy oglądasz tylko filmy XXX czy piszesz książkę w Wordzie nie ma najmniejszego znaczenia
  • Jeśli nie masz żółtych znaczków lub znaków zapytania - to znaczy, że jest ok
  • Nie wszystko co jest na stronie producenta płyty głównej musi być zainstalowane.
  • Im nowsza wersja systemu - tym mniej trzeba instalować. Dla przykładu - instalując 10 musiałbyś tylko zainstalować sterowniki do karty graficznej i ewentualnie program do obsługi karty dźwiękowej (nie mylić ze sterownikiem)
  • To, że występują różnice miedzy tym co było kiedyś, a tym co jest teraz - wynika prawdopodobnie z tego, że miałeś inną wersję systemu (wersje - tej leciwej 7 - nie mowie tu oczywiście zmianie wersji z Home na Pro, a build tego systemu)
  • Jeśli wszystko działa - nie szukaj problemów - gdzie ich nie ma.