Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.12.2018, 23:09   #758
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Baj de łej, Wy tak o tych WiFi tutaj...

Dziwi mnie, że ludziska tak ignorują postęp technologiczny. Patrzę po znajomych, którzy się budują/remontują gruntownie - większość (nie wszyscy) już sobie zdaje sprawę, że dziś dwa gniazdka na pokój to za mało. Ale kto widzi potrzebę rozprowadzenia skrętki po domu?

Nie zajmuję się domowymi instalacjami, ale rozmawiam z elektrykami, widzę rozwiązania w rozdzielnicach znajomych i tak mi się to jawi.

Obiecałem zmiennikowi, że zrobię mu instalację w domu, on mi też nieraz pomagał przy jakichś remontach, a sam uparł się wykańczać sam (albo - wykończyć się sam ). Gość nie jest w żadnym wypadku jakimś Scroogem, wybrał trzyszybowe okna, wysokiej jakości pokrycie dachowe, na materiałach nie oszczędza - a nie widzi potrzeby dawania więcej niż dwóch różnicówek, dzielenia obwodów, czy rozprowadzania Ethernetu, ba! - nawet prowadzenia instalacji (routera/repeatera) na piętro, gdzie mają mieszkać dzieci, bo po co im na górze internet!

Przecież tu się nie patrzy na to co dziś, kiedy powiedzmy że nie będzie mu to od razu potrzebne. Ale jeśli wydaje sporo kasy na dom, to czemu za marne grosze od razu tego nie zrobić? Za pięć lat będzie miał podłączone do netu wszystko. Nawet, jeśli dziś nie widzi potrzeby, to niedługo ją zobaczy. Nie wiem - zależało mu na bramie z pilotem bo to wygodne i już widzi, że to wygodne bo widział u innych. Zaraz zobaczy, że znajomi nie muszą się zastanawiać przed wyjazdem do pracy, czy będzie padać czy nie bo mogą swoje okna dachowe zamykać przez internet. Zaraz się okaże, że jednak fajnie byłoby móc podgrzać stojący w mikrofali obiad na dziesięć minut przed powrotem. Itd...

Jarson jest online   Odpowiedz cytując ten post