Cytat:
Napisany przez zenonz
Ciekawy temat, zaskakujące, że napędy LG nagrywały płyty z tym oznaczeniem MID już w 2017  Coś Pioneer śpi  No i gorsze, że wcale nie nagrywa na nośnikach, których nie ma w bazie strategii - czyli na przyszłość trzeba czekać na aktualizację softu przy każdej premierze
https://club.myce.com/t/sony-japan-b...-128-gb/399006
Jak bym dostał taką kasetę w cenie 100***8364; to chyba dla jaj bym kupił  (12x128GB). Ciekawe czyje nagrywarki siedzą w tym urządzeniu Sony
Co do różnic pomiędzy 209 i 211 Pioneera, to np. zmiana kontrolera z SATA1 na SATA3 może trywialnie wynikać z postępu technologicznego i dostępności starych układów. W mojej branży co raz większym problemem jest miniaturyzacja - nawet rezystory i inne elementy pasywne SMD się "kurczą" wraz z rozwojem telefonów innych urządzeń - a producenci nie chcą produkować w starszej technologii, bo np. w tym samym procesie i czasie mogą uzyskać np. 2-4 razy więcej elementów mniejszego rozmiaru.
Jeśli specyfikacja Pioneera jest taka niepewna, to analogicznie dlaczego wierzyć że Pure Read 3+ i 4+ czymkolwiek się różnią? 
|
To nie napędy LG nagrywały...tylko wersje VinPower LG WH16NS48/WH16NS58 i firmware od VinPower ... klony LG BH/WH16NS40 i LG BH/WH16NS55 identycznie jak Pioneer nie rozpoznają czystych nośników BD-R QL
Z tego co pamiętam jakiś Pioneer jest w tych kasetkach Sony ..
SATA 3 to konieczny wymóg techniczny UHD /4K ...
Pure Read 3+ spróbuj włączyć ... Real Time Pure Read ... będziesz wtedy sam wiedział że jest różnica...
Cytat:
Napisany przez Jolek
Dziękuje wszystkim za opisane tutaj sugestie.
Uważam, że jesteście niesamowitym zespołem.
Jeśli ktoś ma problem, to tutaj uzyska rzetelne informacje.
Dlatego właśnie na tym forum postanowiłem zwrócić się z tym zapytaniem.
Wiem, że kiedy ktoś z dużą wiedzą jak wy tutaj zgromadzeni,
próbuje komuś doradzić to robi to najlepiej jak może.
Jestem winny wam wszystkim co najmniej browara, bo bez waszych sugestii
nie wiedziałbym co i jak.
Jeśli to dobry pomysł aby wstrzymać się zakupem, bo cena za owe napędy może znacząco się obniżyć.
To tak zrobię.
BTW: Wybaczcie mi, ale czasem coś napiszę koślawię i później inni zastanawiają się o so hozi.
Jeszcze raz podkreślam, JESTEŚCIE NAJLEPSI I TAK TRZYMAĆ (w moim mniemaniu). 
|
Czasami musi być ostro ....